Groep 8

groep-8-2016

Dit is groep 8 van juffrouw Angela en Mieke.

Groep 8, het laatste jaar op De Notenbalk en dan vliegen de kinderen uit naar verschillende middelbare scholen. In februari krijgen de kinderen hun definitieve schooladvies en vervolgens worden ze aangemeld bij de school naar hun keuze.

In groep 8 wordt veel aandacht besteed aan zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid. De vakken studerend – en begrijpend lezen komen wekelijks aan bod. Ook met rekenen, taal, Engels en de zaakvakken leggen we een stevige basis. Door differentiatie komen we tegemoet aan de verschillende behoeften van de leerlingen.

Dit schooljaar is ook speciaal door de vele activiteiten die we ondernemen. Er worden veel gastlessen gegeven, bijvoorbeeld door Stichting Halt. We bezoeken een concert in Tivoli-Vredenburg en ook nemen we deel aan een maquettewedstrijd.

Traditioneel sluiten we het jaar af met een super gezellig groep-8-kamp en een feestelijke afscheidsavond voor leerlingen, ouders en leerkrachten, waar o.a. met veel enthousiasme de eindmusical wordt gespeeld.

Reageren is niet mogelijk

 • Laatste berichten uit groep 8

  • Sportdag groep 8

   Sportdag groep 8

   We hadden het weer mee en hebben oa leuke survival activiteiten in Koningspark gedaan! Lees verderLees verder »
  • Bureau Halt

   Bureau Halt

   Gastles in groep 8 van Bureau Halt over invloed van de groep! Zeer leerzaam!   Lees verderLees verder »
  • Paasviering

   Paasviering

   We hebben vanmorgen een mooie paasviering gehad. Ook kinderen kunnen opstaan tegen onrecht e.d. Jezus heeft ons daarin het goede voorbeeld gegeven. Lees verderLees verder »
  • Trefbal

   Trefbal

   Trefbaltoernooi groep 8! Heel sportief gespeeld, team 8b is 3e geworden, knap gedaan! Lees verderLees verder »
  • Maquette

   Maquette

   De presentatie van groep 8 tijdens de finale van onze maquette over Mars. Lees verderLees verder »
  • Voorlichting Bureau Halt over jeugdcriminaliteit.

   Lees verderLees verder »
  • Schoolorkest

   Schoolorkest

   Als je op de Notenbalk zit, kun je projectmatig in  het schoolorkest spelen. Zo hebben we met het Sinterklaasfeest en in de Kerstviering met veel overgave gespeeld. De kinderen oefenen thuis hun partij in, zodat we op school lekker met elkaar kunnen samenspelen. Dit jaar hebben we een orkest met... …Lees verder »
  • Workshop Zonne-energie!

   Workshop Zonne-energie!

   Lees verderLees verder »
  • Heel Holland Bakt

   Heel Holland Bakt

   Carnaval: Heel Harmelen bakt! De kids van groep 8 hebben alvast hun bakkunsten laten zien. Het was heel leuk, maar vooral ook erg lekker! Lees verderLees verder »
  • Kerststukjes

   Kerststukjes

   De kinderen van groep 7 en 8 zijn heerlijk creatief bezig geweest en hebben mooie kerststukjes gemaakt! Lees verderLees verder »