Groep 7

 

groep-7-2016Dit is groep 7 van juffrouw Patricia en juffrouw Natascha.

In het begin van het schooljaar houden de leerkrachten kindgesprekjes met als doel de betrokkenheid en de motivatie van de kinderen te stimuleren. Zij gaan steeds meer zelfstandig aan de slag met de leerstof, projecten en huiswerk. In april nemen de kinderen deel aan de Cito entreetoets. Aan het eind van het jaar krijgen de kinderen hun voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs. Dat wordt bepaald door de werkhouding en inzet van het kind en de resultaten van de Cito leerlingvolgsysteem toetsen.

Reageren is niet mogelijk

 • Laatste berichten uit groep 7

  • Groep 7 eet met stokjes

   Groep 7 eet met stokjes

   Vrijdagmiddag hebben we in groep 7 kennis gemaakt met de cultuur van Taiwan. Met behulp van een YouTube filmpje en een activiteitencircuit hebben de kinderen ervaren hoe leuk het is om meer te weten te komen over andere culturen. Ook hebben de kinderen allerlei informatie opgezocht die je nodig hebt als... …Lees verder »
  • Verkeersexamen

   Verkeersexamen

   Groep 7 geslaagd voor verkeersexamen Vandaag hebben alle leerlingen van groep 7 hun verkeersdiploma gekregen. Iedereen was in één keer geslaagd voor het theoriedeel en ook het praktijkexamen verliep uitstekend. Gefeliciteerd groep 7! Lees verderLees verder »
  • Paasviering

   Paasviering

   We hebben vanmorgen een mooie paasviering gehad. Ook kinderen kunnen opstaan tegen onrecht e.d. Jezus heeft ons daarin het goede voorbeeld gegeven. Lees verderLees verder »
  • Scratch

   Scratch

   Programmeren kun je leren, zeker als een van je medeleerlingen het heel goed kan. In vier weken tijd leert Jeroen ons programmeren met het programma Scratch. De leerlingen zijn heel gemotiveerd aan het werk, alleen of in tweetallen. Met de maandsluiting laten we wat filmpjes zien! Lees verderLees verder »
  • Muziek in groep 7

   Muziek in groep 7

   Meer muziek in de klas? Jazeker, want samen muziek maken is super leuk. Met groep 7 zijn we druk aan het oefenen. We hebben fluitisten, gitaristen, pianisten, cellisten en zangers. Nu oefenen we nog in aparte groepjes, maar volgende week komen alle instrumenten bij elkaar. Wat een geweldige ervaring zal dat... …Lees verder »
  • Voorleeswedstrijd

   Voorleeswedstrijd

   Dinsdag 7 maart vond de regionale ronde van de voorleeswedstrijd plaats. Er werd die avond door 9 schoolkampioenen uit de regio voorgelezen. Onze voorleeskampioen Jesse heeft na de pauze uit zijn boek van Wolf voorgelezen. Door de jury werd hij geprezen om zijn goede introductie, zijn prettige voorleesstem en zijn duidelijke... …Lees verder »
  • Carnaval

   Carnaval

   Dit jaar mocht groep 7 voor de laatste keer verkleed naar het carnavalsfeest op school komen. Volgend jaar leveren wij de Prins en Prinses, de raad van 11 en dansmariekes van De Notenbalk. We hebben stiekem al een beetje gekeken hoe groep 8 het dit jaar deed, heel erg leuk! Lees verderLees verder »
  • Het James Bond spel

   Het James Bond spel

   Als je op goede voet staat met de stagiaire van gym, mag je op donderdagmiddag wel eens je lievelingsspel doen . Dat is voor groep 7 op dit moment het James Bondspel, een geweldig leuk en actief spel waarbij je ook goed moet kunnen samenwerken. Bedankt meester Niels! Lees verderLees verder »
  • Heel groep 7 bakt

   Heel groep 7 bakt

   Er zitten in groep 7 heel wat meesterbakkers. We hebben op woensdagochtend de mooiste taarten gemaakt, bovendien waren ze echt super lekker! Lees verderLees verder »
  • Mindfullness

   Mindfullness

   De afgelopen weken hebben we in groep 7 Mindfulness-training gehad. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan concentreren, waarnemen zonder oordelen en aan drukte in je lijf en in je hoofd. Aan de hand van verhaaltjes en oefeningen komen verschillende onderwerpen aan bod. De kinderen vinden de lessen van Marianne heel prettig. Lees …Lees verder »