Groep 6

Dit is groep 6 van Juffrouw Agnes (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en Juffrouw Brenda (woensdag).

 

 

 

Tijdens dit schooljaar leren de kinderen veel als het gaat over vakken als taal, rekenen en wereldoriëntatie maar ze leren ook heel wat over zelfstandigheid en hoe je met elkaar omgaat.

Bij rekenen werken we met steeds grotere getallen; cijferend en uit het hoofd. We leren getallen onder elkaar zetten om zo grote plus-, min-, keer- en deelsommen te maken. Ook worden we steeds handiger met breuken, oppervlakte en het bepalen van tijdsduur.

Bij taal leren we steeds meer woordsoorten kennen, leren we nog beter een verhaal met een inleiding, kern en slot te schrijven. Bij lezen zijn de lessen “leesbevordering” het leukst. Daar worden we enthousiast gemaakt voor het lezen van verschillende soorten boeken.

Bij aardrijkskunde en geschiedenis richten we ons op Nederland. Nederlands steden en rivieren maar ook hoe bij ons onder de grond uitziet. Bij geschiedenis wordt het blok over Nederland in de Tweede Wereldoorlog het interessantst gevonden.

Gedurende dit schooljaar worden de kinderen steeds zelfstandiger en mondiger. Ze worden steeds meer kritische bovenbouwers die graag zelf initiatief nemen!

Reageren is niet mogelijk

 • Laatste berichten uit groep 6

  • Paasviering

   Paasviering

   We hebben vanmorgen een mooie paasviering gehad. Ook kinderen kunnen opstaan tegen onrecht e.d. Jezus heeft ons daarin het goede voorbeeld gegeven. Lees verderLees verder »
  • Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Op donderdag 30 mei hebben we een bezoek gebracht aan de dierentuin in Amersfoort. In de ochtend hadden we een educatief gedeelte bij de olifanten en de bavianen. We hebben geleerd dat dieren, net als mensen, verdriet kennen en afscheid nemen. Na een patatje mochten we de dierentuin verder gaan... …Lees verder »
  • Liefde, vasten en verkiezingen

   Liefde, vasten en verkiezingen

   Groep 6 heeft weer een aantal bijzondere dingen meegemaakt. Dinsdag gingen we naar het Klooster in Woerden voor een voorstelling van KUVO “Het geheim van de Liefde” door TG Locals. Het was een voorstelling met toneel en muziek. Een wetenschapper en zijn assistente en een gitarist ontdekten wat er gebeurt... …Lees verder »
  • Schoolorkest

   Schoolorkest

   Als je op de Notenbalk zit, kun je projectmatig in  het schoolorkest spelen. Zo hebben we met het Sinterklaasfeest en in de Kerstviering met veel overgave gespeeld. De kinderen oefenen thuis hun partij in, zodat we op school lekker met elkaar kunnen samenspelen. Dit jaar hebben we een orkest met... …Lees verder »
  • Bart

   Bart

   Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Bart, 18 jaar, doe mijn studie op de Marnix Academie en loop dit jaar stage op de Notenbalk. Aan het begin van het schooljaar stond ik met trillende beentjes in groep 4 voor de klas. Hierbij heeft André mij ondersteund om mijzelf verder te ontwikkelen. Na mijn leerzame... …Lees verder »
  • Bezoek aan het Van Gogh museum

   Bezoek aan het Van Gogh museum

   Vandaag is groep 6 met de museumpleinbus naar het Van Gogh museum in Amsterdam geweest. We hadden in de klas al een filmpje over het museum bekeken en besproken wat we allemaal al weten over Vincent van Gogh. In het museum bekeken we onder andere de “Aardappeleters”,  de “Zonnebloemen”  en het... …Lees verder »
  • Projecten

   Projecten

   Groep 6 werkt iedere vrijdagmiddag aan een project. Op dit moment zijn we bezig met een werkstuk over een dier of een natuurverschijnsel. Lees verderLees verder »
  • Vluchteling

   Vluchteling

   Vandaag kreeg de Notenbalk Abeer op bezoek. Zij werkt als tolk bij Stichting Vluchtelingenwerk Woerden. Zij kwam de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 vertellen over vluchtelingen. Ze vertelde over waarom deze mensen naar Nederland komen en hoe fijn het voor ze is als ze welkom geheten worden.... …Lees verder »
  • Kerstatelier

   De kinderen van groep 4, 5 en 6 hebben vandaag heerlijk geknutseld. Vooraf konden ze zich inschrijven voor een activiteit. Ze konden bijvoorbeeld kiezen uit linoleum snijden, een ster timmeren, koekjes bakken, kerstkaarten maken, een naamkerstboom maken enz. Het was fijn dat we genoeg ouders hadden om mee te helpen.... …Lees verder »
  • Puzzelpiet

   Puzzelpiet

   Vandaag hebben we een bezoekje gehad van puzzelpiet. Hij stuurde ons het volgende bericht: Lieve kinderen van de Notenbalk  Sinterklaas is vannacht langs gekomen En heeft wat enveloppen meegenomen Wat moet je daar nu toch mee doen? Zit er geen cadeautje in je schoen?   Het cadeautje komt, als alles... …Lees verder »