Groep 5

Dit is groep 5 van juffrouw Angelique (maandag t/m donderdag) en juffrouw Tonny (vrijdag).

 

 

 

In groep 5 gaan we verder met een aantal bekende vakken zoals taal, spelling, begrijpend lezen, schrijven en rekenen. Bij rekenen oefenen we hard met o.a. de klokken en de tafels moeten er alle tien in zitten! Voor technisch lezen hebben we een methode die ook aandacht besteed aan leesbevordering, helemaal leuk. We maken kennis met vele soorten boeken, maar bijvoorbeeld ook gedichten. Er komen veel nieuwe vakken bij in groep 5. We starten met aardrijkskunde, topografie, Engels, project en geschiedenis. Voor topografie gaat er zelfs huiswerk mee naar huis. Wat een spannend jaar. Je ziet de kinderen steeds zelfstandiger worden, op weg naar de bovenbouw.

Reageren is niet mogelijk

 • Laatste berichten uit groep 5

  • Kerstatelier

   Kerstatelier

   Met de hulp van leerkrachten, stagiaires, ouders, opa’s en oma’s hebben we vanmiddag weer heerlijk allerlei knutseltjes genaakt voor kerst. De kinderen konden zelf intekenen voor de activiteit die ze het liefst wilden. Je kon o.a. kiezen uit: een sneeuwpop maken van pomponnen, een kerstster binden van takken, een ster... …Lees verder »
  • Rommel- en puzzelpieten

   Rommel- en puzzelpieten

   Lieve kinderen van de Notenbalk   Sinterklaas is vannacht langs gekomen En heeft wat enveloppen meegenomen Wat moet je daar nu toch mee doen? Zit er geen cadeautje in je schoen?   Het cadeautje komt, als alles is gemaakt En de code is gekraakt! Laat de envelop maar liggen op... …Lees verder »
  • Sint knutselen groep 4 t/m 6

   Sint knutselen groep 4 t/m 6

   Vandaag hadden de groepen 4, 5 en 6 het Sint atelier. De kinderen konden zelf intekenen welk onderdeel hun voorkeur had. Ouders, grootouders en stagiaires hielpen om het tot een succes te maken. Onderstaande foto’s geven een impressie van het geheel. Lees verderLees verder »
  • Bezoek groep 5 de kievit

   Bezoek groep 5 de kievit

   Herfst excursie naar de Kievit Op woensdag 11 oktober had groep 5 een herfst excursie op de Kievit. Na een lekkere wandeling door het dorp kwamen we aan bij de Kievit. In vier groepjes werd er onder leiding van de vrijwilligers rond gelopen op de Kievit en van alles bekeken... …Lees verder »
  • Voorlezen kinderboekenweek

   Voorlezen kinderboekenweek

   Voorlezen aan de kleuters: Op dinsdag 10 oktober ging groep 5 voorlezen aan de groep van juffrouw Sandra. Voor de eerste keer mochten ze zelf voorlezen, spannend. De kinderen hadden zich goed voorbereid. Het boek was goed gelezen. En toen was het tijd om te gaan voorlezen. Groep 5 vond... …Lees verder »
  • SCHOOLKAMP GROEP 5

   SCHOOLKAMP GROEP 5

   Na een gezellige busreis kwamen we dinsdagmorgen aan in Soest. Eerst allemaal naar de slaapzaal om de bedden in orde te maken en toen naar buiten, spelen om het kamphuis. Verzamelen en op naar de zandvlakte. We waren daar lekker aan het spelen, toen voorzichtig de eerste spetters vielen. Het... …Lees verder »
  • Spreekbeurten

   Spreekbeurten

   Inmiddels zijn er al heel wat spreekbeurten geweest, met allerlei onderwerpen. Vandaag, 29 mei, hadden we geluk. De spreekbeurt van Tara en Kyra ging over het dierenasiel en de dierenambulance. De mevrouw van de dierenambulance kwam langs met de wagen en we hebben alles bekeken! Lees verderLees verder »
  • Kasteelbezoek

   Kasteelbezoek

   Dinsdag 16 mei: Kasteelbezoek Woerden Groep 5 had een excursie, passend bij het geschiedenisthema over de Middeleeuwen. We gingen het meer dan 600 jaar oude kasteel van Woerden bekijken. Via de paardentrap ga je naar binnen. We mochten helemaal omhoog, naar de ridderzaal. Deze zaal heeft een heel bijzonder plafond,... …Lees verder »
  • Paasviering

   Paasviering

   We hebben vanmorgen een mooie paasviering gehad. Ook kinderen kunnen opstaan tegen onrecht e.d. Jezus heeft ons daarin het goede voorbeeld gegeven. Lees verderLees verder »
  • Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Op donderdag 30 mei hebben we een bezoek gebracht aan de dierentuin in Amersfoort. In de ochtend hadden we een educatief gedeelte bij de olifanten en de bavianen. We hebben geleerd dat dieren, net als mensen, verdriet kennen en afscheid nemen. Na een patatje mochten we de dierentuin verder gaan... …Lees verder »