Groep 5

groep-5-2016

Dit is groep 5 van juffrouw Angelique.

In groep 5 gaan we verder met een aantal bekende vakken zoals taal, spelling, begrijpend lezen, schrijven en rekenen. Bij rekenen oefenen we hard met o.a. de klokken en de tafels moeten er alle tien in zitten! Voor technisch lezen hebben we een methode die ook aandacht besteed aan leesbevordering, helemaal leuk. We maken kennis met vele soorten boeken, maar bijvoorbeeld ook gedichten. Er komen veel nieuwe vakken bij in groep 5. We starten met aardrijkskunde, topografie, Engels, project en geschiedenis. Voor topografie gaat er zelfs huiswerk mee naar huis. Wat een spannend jaar. Je ziet de kinderen steeds zelfstandiger worden, op weg naar de bovenbouw.

Reageren is niet mogelijk

 • Laatste berichten uit groep 5

  • Paasviering

   Paasviering

   We hebben vanmorgen een mooie paasviering gehad. Ook kinderen kunnen opstaan tegen onrecht e.d. Jezus heeft ons daarin het goede voorbeeld gegeven. Lees verderLees verder »
  • Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Op donderdag 30 mei hebben we een bezoek gebracht aan de dierentuin in Amersfoort. In de ochtend hadden we een educatief gedeelte bij de olifanten en de bavianen. We hebben geleerd dat dieren, net als mensen, verdriet kennen en afscheid nemen. Na een patatje mochten we de dierentuin verder gaan... …Lees verder »
  • Vasten

   Frank van Rooijen kwam in onze klas vertellen over het vasten. Lees verderLees verder »
  • Gymstuif

   Gymstuif

   Op maandag 20 februari was de gymstuif. Groep 5 en 6 gingen samen en hebben zich goed vermaakt met alle gymactiviteiten in de gymzaal. Zo lag er een groot springkussen. De kinderen konden worstelen met echte sumopakken aan. De klimwand mocht gebruikt worden. Er was van alles te doen. Na... …Lees verder »
  • Boeren en dorpjes

   Boeren en dorpjes

   We zijn bij het tweede blok van geschiedenis, dat gaat over “Boeren en dorpen” inmiddels bij stap 6. Hierin presenteren de kinderen aan elkaar een poppenkast-toneelstukje. Ze hebben hiervoor zelf een popje gemaakt en laten met hun groepje zien dat het voor de hoofdpersoon Oela, na de brand, gelukkig goed... …Lees verder »
  • Vluchteling

   Vluchteling

   Vandaag kreeg de Notenbalk Abeer op bezoek. Zij werkt als tolk bij Stichting Vluchtelingenwerk Woerden. Zij kwam de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 vertellen over vluchtelingen. Ze vertelde over waarom deze mensen naar Nederland komen en hoe fijn het voor ze is als ze welkom geheten worden.... …Lees verder »
  • Kerstatelier

   De kinderen van groep 4, 5 en 6 hebben vandaag heerlijk geknutseld. Vooraf konden ze zich inschrijven voor een activiteit. Ze konden bijvoorbeeld kiezen uit linoleum snijden, een ster timmeren, koekjes bakken, kerstkaarten maken, een naamkerstboom maken enz. Het was fijn dat we genoeg ouders hadden om mee te helpen.... …Lees verder »
  • Sint in groep 5

   Sint in groep 5

   We hebben Sinterklaas gevierd in groep 5 en dat was anders dan in groep 4. We gaan niet meer naar de studio. We vieren het in de klas. Het was heel leuk, want we hadden surprises. Ik had een schilderspalet, omdat ik van tekenen houd. Bart had een knuffelkoe, dat... …Lees verder »
  • Puzzelpiet

   Puzzelpiet

   Vandaag hebben we een bezoekje gehad van puzzelpiet. Hij stuurde ons het volgende bericht: Lieve kinderen van de Notenbalk  Sinterklaas is vannacht langs gekomen En heeft wat enveloppen meegenomen Wat moet je daar nu toch mee doen? Zit er geen cadeautje in je schoen?   Het cadeautje komt, als alles... …Lees verder »
  • Streetwise groep 5

   Streetwise groep 5

   Je moest rennen en dan als je bij de streep was, moest je gelijk stoppen. Ik kon goed remmen, omdat ik goede schoenen aan heb, met profiel. Het was leuk om in de auto te zitten, dan mocht je remmen. Bij het remmen, ging ik een beetje naar voren. Gelukkig... …Lees verder »