Groep 5

groep-5-2016

Dit is groep 5 van juffrouw Angelique.

In groep 5 gaan we verder met een aantal bekende vakken zoals taal, spelling, begrijpend lezen, schrijven en rekenen. Bij rekenen oefenen we hard met o.a. de klokken en de tafels moeten er alle tien in zitten! Voor technisch lezen hebben we een methode die ook aandacht besteed aan leesbevordering, helemaal leuk. We maken kennis met vele soorten boeken, maar bijvoorbeeld ook gedichten. Er komen veel nieuwe vakken bij in groep 5. We starten met aardrijkskunde, topografie, Engels, project en geschiedenis. Voor topografie gaat er zelfs huiswerk mee naar huis. Wat een spannend jaar. Je ziet de kinderen steeds zelfstandiger worden, op weg naar de bovenbouw.

Reageren is niet mogelijk

 • Laatste berichten uit groep 5

  • SCHOOLKAMP GROEP 5

   SCHOOLKAMP GROEP 5

   Na een gezellige busreis kwamen we dinsdagmorgen aan in Soest. Eerst allemaal naar de slaapzaal om de bedden in orde te maken en toen naar buiten, spelen om het kamphuis. Verzamelen en op naar de zandvlakte. We waren daar lekker aan het spelen, toen voorzichtig de eerste spetters vielen. Het... …Lees verder »
  • Spreekbeurten

   Spreekbeurten

   Inmiddels zijn er al heel wat spreekbeurten geweest, met allerlei onderwerpen. Vandaag, 29 mei, hadden we geluk. De spreekbeurt van Tara en Kyra ging over het dierenasiel en de dierenambulance. De mevrouw van de dierenambulance kwam langs met de wagen en we hebben alles bekeken! Lees verderLees verder »
  • Kasteelbezoek

   Kasteelbezoek

   Dinsdag 16 mei: Kasteelbezoek Woerden Groep 5 had een excursie, passend bij het geschiedenisthema over de Middeleeuwen. We gingen het meer dan 600 jaar oude kasteel van Woerden bekijken. Via de paardentrap ga je naar binnen. We mochten helemaal omhoog, naar de ridderzaal. Deze zaal heeft een heel bijzonder plafond,... …Lees verder »
  • Paasviering

   Paasviering

   We hebben vanmorgen een mooie paasviering gehad. Ook kinderen kunnen opstaan tegen onrecht e.d. Jezus heeft ons daarin het goede voorbeeld gegeven. Lees verderLees verder »
  • Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Dierentuinbezoek groep 5 en 6

   Op donderdag 30 mei hebben we een bezoek gebracht aan de dierentuin in Amersfoort. In de ochtend hadden we een educatief gedeelte bij de olifanten en de bavianen. We hebben geleerd dat dieren, net als mensen, verdriet kennen en afscheid nemen. Na een patatje mochten we de dierentuin verder gaan... …Lees verder »
  • Vasten

   Frank van Rooijen kwam in onze klas vertellen over het vasten. Lees verderLees verder »
  • Gymstuif

   Gymstuif

   Op maandag 20 februari was de gymstuif. Groep 5 en 6 gingen samen en hebben zich goed vermaakt met alle gymactiviteiten in de gymzaal. Zo lag er een groot springkussen. De kinderen konden worstelen met echte sumopakken aan. De klimwand mocht gebruikt worden. Er was van alles te doen. Na... …Lees verder »
  • Boeren en dorpjes

   Boeren en dorpjes

   We zijn bij het tweede blok van geschiedenis, dat gaat over “Boeren en dorpen” inmiddels bij stap 6. Hierin presenteren de kinderen aan elkaar een poppenkast-toneelstukje. Ze hebben hiervoor zelf een popje gemaakt en laten met hun groepje zien dat het voor de hoofdpersoon Oela, na de brand, gelukkig goed... …Lees verder »
  • Vluchteling

   Vluchteling

   Vandaag kreeg de Notenbalk Abeer op bezoek. Zij werkt als tolk bij Stichting Vluchtelingenwerk Woerden. Zij kwam de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 vertellen over vluchtelingen. Ze vertelde over waarom deze mensen naar Nederland komen en hoe fijn het voor ze is als ze welkom geheten worden.... …Lees verder »
  • Kerstatelier

   De kinderen van groep 4, 5 en 6 hebben vandaag heerlijk geknutseld. Vooraf konden ze zich inschrijven voor een activiteit. Ze konden bijvoorbeeld kiezen uit linoleum snijden, een ster timmeren, koekjes bakken, kerstkaarten maken, een naamkerstboom maken enz. Het was fijn dat we genoeg ouders hadden om mee te helpen.... …Lees verder »