Groep 1 & 2

groep-bettyDit is groep 1/2a. Zij krijgen les van  juffrouw Betty (maandag t/m woensdag)  en juffrouw Annette (woensdag t/m vrijdag).

 

 

 

 

groep-sandra-2016Dit is de groep 1/2b. Zij krijgen les  van juffrouw Sandra (dinsdag t/m vrijdag) en juffrouw Christa (op maandag).

 

 

 

 

groep-laura-2016Dit is groep 1/2 c. Ook zij hebben twee juffen. Juffrouw Laura (maandag t/m donderdag) en juffrouw Christa (vrijdag).

 

 

 

 

 

Leerlingen in onze kleutergroepen leren al spelend aan de hand van thema’s. Sommige thema’s zijn seizoensgebonden en komen elk schooljaar terug (bijvoorbeeld ‘nieuw schooljaar’, ‘herfst’, ‘sinterklaas’, ‘Kerst’ etc.) Andere thema’s worden één keer per twee jaar ingepland, bijvoorbeeld ‘bouwen’, ‘winkel’, ‘dierentuin’, ‘communicatie’…. Alle thema’s worden ingevuld door gebruik van de methode ‘Kleuterplein’ en de creativiteit van de leerkrachten. De thema activiteiten zijn gericht op alle leergebieden.

Naast taal- en rekenontwikkeling liggen er extra accenten op de leergebieden motoriek, creativiteit (spel, drama, muziek en handvaardigheid) en emotionele en sociale ontwikkeling. Zo spelen de kinderen elke dag buiten of binnen in de gymzaal en zijn er binnen elk thema (fijn)motorische activiteiten. De kinderen krijgen de ruimte hun eigen creativiteit te ontwikkelen door spel in de themahoek en drama activiteiten of tijdens muziek en handvaardigheid activiteiten. Onder andere aan de hand van de methode ‘de Vreedzame School’ wordt aandacht geven aan de sociale en emotionele ontwikkeling van jonge kinderen.

Reageren is niet mogelijk

 • Laatste berichten uit groep 1 & 2

  • Een tuintje op het kleuterplein

   Vandaag zijn de kleuters druk bezig geweest om een mooie bloemen- en kruidentuin rondom de grote boom te maken. We hebben geleerd dat je eerst moet schoffelen en daarna een gat moet graven, dat was heel zwaar maar gelukkig kon Fedor goed helpen. Daarna hebben we wat tuinaarde met vitamine... …Lees verder »
  • Winkel van Sinkel

   Winkel van Sinkel

   Donderdag 3 februari mochten wij met alle kleuters genieten van de mooie theatervoorstelling ‘ Winkel van Sinkel’. Tijdens de voorstelling was er veel te horen, te zien en vooral te zingen! Lees verderLees verder »
  • Kerstknutselen

   Kerstknutselen

   woensdag 14 december is er in de kleutergroepen weer heel hard gewerkt aan mooie werkstukken voor kerstmis. Dank aan alle ouders die hebben meegeholpen ! Lees verderLees verder »
  • Sinterklaas

   Sinterklaas

   Ook dit jaar heeft de Sint de Notenbalk bezocht. Vol verwachting klopte het hart van alle kinderen. Iedere groep heeft een leuke activiteit bedacht voor de Sint. Er waren dansjes, toneelstukjes, gedichten, liedjes enz.  Kortom het was weer ouderwets gezellig. Lees verderLees verder »
  • Kinderboekenweek kleuters en groep 3

   De Kinderboekenweek dit jaar gaat over opa’s en oma’s. Dus nodigden wij opa’s en oma’s uit om op school voor te lezen. Dat werd een groot succes! De groep 1,2 en 3 hadden allemaal een aantal opa’s en oma’s die een klein groepje kinderen boeken voorlazen. Sommige kinderen hadden hun lievelingsboek meegenomen van... …Lees verder »
  • Dierenarts

   Dierenarts

   Op woensdag 21 september kregen wij een echte dierenarts op bezoek in de klas! Wat was dit interessant. We zagen wat er allemaal komt kijken bij een operatie. Lees verderLees verder »
  • Kabouterpad

   Kabouterpad

   De kleutergroepen hebben de Kievit bezocht en daar het kabouterpad gelopen. Wat fijn dat Wouter Kabouter dol is op honing! Lees verderLees verder »
  • schoolreisje

   schoolreisje

   Af gelopen dinsdag was het eindelijk zo ver. De kleuters gingen met een grote bus, en een kleine bus helemaal naar Rhenen naar Ouwehands dierenpark. We hadden prachtig weer, gelukkig niet te heet want er staan genoeg bomen in het park. De kinderen kregen bij aankomst eerst limonade en een... …Lees verder »
  • Musical “de oude boom”

   Musical “de oude boom”

   De jaarlijkse kleutermusical was weer een feestje! Vooral voor de oudste kleuters en daar ging het tenslotte om! ’s Morgens werd de musical opgevoerd voor alle kinderen van de school. En wat reageerden de oudere kinderen leuk op de kleuters! ’s Avonds werd er eerst gegeten in ons  ‘Notenbalk restaurant’,... …Lees verder »
  • Sportdag

   Sportdag

   Het was weer een sportief festijn! Lees verderLees verder »